Oogstmail #20
Lieve Oogstdelers,
Dit is week 20 van het oogstdelen en daarmee zitten we op 2 derde van het seizoen! Deze week gaat hopelijk dan echt het laatste plantgoed voor dit seizoen de grond in. Mocht je het leuk vinden om een uurtje willen helpen dan ben je van harte welkom!
Er is weer van alles voor jullie geplukt en klaargelegd.
Het ligt achter de bouwkeet. links 1 oogstdeel en rechts 2 oogstdelen
Vanaf a.s. woensdag zijn jullie welkom de groentes van deze week te oogsten!
Je ziet waar je mag oogsten aan de rode vlaggetjes. Vergeet niet je eigen keukenmesje en zakje of tasje mee te nemen. Als ik aanwezig ben kan ik natuurlijk altijd wat uitleggen of helpen!
Je oogst de hoeveelheden van je abonnement; 1 of 2 oogstdelen, dit staat ook opgeschreven achter op de bouwkeet. Wil je meer of andere groentes, dan kun je dat apart betalen bij de keet.
Plukmomenten:
Je mag komen oogsten op een moment dat jou goed uitkomt tussen woensdag ochtend en zondag avond 18.00. Op maandag en dinsdag is de pluktuin gesloten zodat ik het oogsten voor de volgende week kan voorbereiden.
Deze week oogsten we :
Plukpakket 1 oogstdeel
1 kleine knolselderij - in linker krat achter de bouwkeet
250 gram sperziebonen - in linker krat achter de bouwkeet
1 krop andijvie óf 400 gram bietjes afwegen
1 paprika - in linker krat achter de bouwkeet
1 maiskolf - in linker krat achter de bouwkeet
1 bosje veldla óf spinazie
Plukpakket 2 oogstdelen
1 krop sla - naar keuze
400 gram (4) biet - zelf afwegen
1 paksoy
1 aubergine óf paprika
500 gram sperziebonen - in rechter krat achter de bouwkeet
1 knolselderij rechts in krat achter de bouwkeet
1 koolrabi - naast de paksoy
1 pittige peper - in rechter krat achter de bouwkeet
10 wortels / 500 gram
Extra- Rucola en appeltjes van Rosita
Kijk HIER voor de laatste recepten met de groentes van het seizoen! (de komende week schrijft Kay weer nieuwe recepten, o.a. voor mais
Pluktips
Andijvie of sla
Onder aan de krop afsnijden en bruine blaadjes verwijderen
Koolrabi
Onder de knol afknippen met snoeischaar
Wortels
Even loswrikken met de spitvork en dan zachtjes eruit trek
spinazie
net boven de grond afsnijden
Rucola - pluk de grootste blaadjes
Wat je kan verwachten:
De komende weken verwachten we ook boerenkool, pastinaak, aardpeer en meer... Heb je zelf een leuk recept, dan horen we dat ook graag.
Een zonnige groet,
Sabijn en Kay - Mooi Weerdinge
De locatie van de tuin is Emmerhoutstraat 16a