Oogstmail #20

Lieve Oogstdelers,


Dit is week 20 van het oogstdelen en daarmee zitten we op 2 derde van het seizoen! Deze week gaat hopelijk dan echt het laatste plantgoed voor dit seizoen de grond in. Mocht je het leuk vinden om een uurtje willen helpen dan ben je van harte welkom! 

Er is weer van alles voor jullie geplukt en klaargelegd.

Het ligt achter de bouwkeet. links 1 oogstdeel en rechts 2 oogstdelen

Vanaf a.s. woensdag zijn jullie welkom de groentes van deze week te oogsten! 

Je ziet waar je mag oogsten aan de rode vlaggetjes. Vergeet niet je eigen keukenmesje en zakje of tasje mee te nemen. Als ik aanwezig ben kan ik natuurlijk altijd wat uitleggen of helpen! 


Je oogst de hoeveelheden van je abonnement; 1 of 2 oogstdelen, dit staat ook opgeschreven achter op de bouwkeet.  Wil je meer of andere groentes, dan kun je dat apart betalen bij de keet.

Plukmomenten:

Je mag komen oogsten op een moment dat jou goed uitkomt tussen woensdag ochtend en zondag avond 18.00. Op maandag en dinsdag is de pluktuin gesloten zodat ik het oogsten voor de volgende week kan voorbereiden.


Deze week oogsten we :


Plukpakket 1 oogstdeel 

  • 1 kleine knolselderij - in linker krat achter de bouwkeet

  • 250 gram sperziebonen - in linker krat achter de bouwkeet

  • 1 krop andijvie óf 400 gram bietjes afwegen

  • 1 paprika - in linker krat achter de bouwkeet

  • 1 maiskolf - in linker krat achter de bouwkeet

  • 1 bosje veldla óf spinazie

Plukpakket 2 oogstdelen 

  • 1 krop sla - naar keuze

  • 400 gram (4) biet - zelf  afwegen

  • 1 paksoy

  • 1 aubergine óf paprika

  • 500 gram sperziebonen - in rechter krat achter de bouwkeet

  • 1 knolselderij rechts in krat achter de bouwkeet 

  • 1 koolrabi - naast de paksoy

  • 1 pittige peper - in rechter krat achter de bouwkeet

  • 10 wortels / 500 gram

Extra- Rucola en appeltjes van Rosita  

Kijk HIER voor de laatste recepten met de groentes van het seizoen! (de komende week schrijft Kay weer nieuwe recepten, o.a. voor mais

Pluktips

Andijvie of sla

Onder aan de krop afsnijden en bruine blaadjes verwijderen

Koolrabi

Onder de knol afknippen met snoeischaar

Wortels

Even loswrikken met de spitvork en dan zachtjes eruit trek


spinazie

net boven de grond afsnijden

 

Rucola - pluk de grootste blaadjes

Wat je kan verwachten:

De komende weken verwachten we ook boerenkool, pastinaak, aardpeer en meer... Heb je zelf een leuk recept, dan horen we dat ook graag.


Een zonnige groet,

Sabijn en Kay - Mooi Weerdinge

De locatie van de tuin is Emmerhoutstraat 16a

Volgende
Volgende

Blog Post Title Two