Mijn droom? De wijsheid uit ontwerp, landbouw en de natuur samenbrengen en delen. Ik wil laten zien én proeven dat we voedsel kunnen telen in harmonie met de natuur – lokaal, duurzaam, en samenwerkend aan een gezonde toekomst.

Wij zijn Sabijn & Kay

Wij zijn Sabijn, Kay en Juno (8),  nieuwe inwoners van Weerdinge! In 2025.

Als gezin hebben we een lange reis gemaakt voordat wij neerstreken in Weerdinge. Sinds 2020 zijn we op zoek waar we onze idealen, onze passie voor gezond en lekker eten en natuur kunnen delen met anderen. We zijn hiervoor naar Italië, Slovenië en veel plekken in Nederland gereisd. Uiteindelijk vonden we in Weerdinge onze plek.

Sabijn Peeters

In mijn eerdere loopbaan als ontwerper en filmmaker was ik altijd gedreven door een passie om het leven mooier te maken en te werken met materialen uit een kringloop. Die zoektocht bracht me keer op keer bij dezelfde vraag: voeg je iets toe, of laat je juist iets weg?

Het antwoord leidde mij uiteindelijk naar de landbouw, waar ik samenwerk met de natuur – voor mij de meest perfecte plek om te zijn. Het begon met een opleiding in permacultuur, waar ik leerde anders te kijken naar voedselproductie en systemen ontwierp zoals voedselbossen. Daarna volgde ik de tuinders-opleiding in biodynamische landbouw, waar ik de kunst van groenteteelt leerde. Ik werd beheerder van Voedselbos Valthe, waar ik naast het voedselbos ook een groente-akker onder mijn hoede nam. Tijdens mijn stage bij 't Leeuweriksveld ontmoette ik Wouter en Kathinka. Zij moedigde mij aan om een eigen tuinderij te starten en hiervoor de grond vrij te kopen.

Kay Krijnen

Toen mijn carrière in de muziek abrupt tot stilstand kwam door corona, vond ik een nieuwe missie: de wereld mooier maken via lekker eten. Dit leidde me naar voedselbossen en werd gegrepen door de nieuwe smaken die ik daar kon plukken. Dit wilde ik delen met anderen! Daarom volgde ik de opleiding tot vegetarisch chef en ontwikkelde talloze recepten waarin het voedselbos centraal stond. Hierna startte ik Lavett , een biologische desembakkerij waar we brood bakken met graan van Nederlandse natuurakkers en waar ik ook gebruik maak van kruiden uit het voedselbos. Inmiddels leveren we aan meer dan twintig restaurants.

Ik ben volop betrokken bij alles wat er nodig is om de tuinderij te laten bloeien. Ik organiseer de oogstmomenten, geef rondleidingen en workshops. Ik kijk al uit naar de workshop ‘fermenteren’, waarin we de overvloed van de tuinderij op een creatieve manier gaan verwerken!