Quesindilla met olijvenpaté, gegrilde courgette en tomaat
Quesadilla is een Mexicaanse klassieker van twee tortilla’s met gesmolten kaas, vaak met gehakt erbij. Maar in dit recept maken we een que-sin-dilla: zonder kaas, maar mét olijvenpaté, gegrilde courgette en tomaat.
Voor 2 personen (4 halve quesindilla's)
Uit de tuin
1 courgette
2 tomaten
Uit de winkel
4 tortilla’s (tarwe of maïs)
100 g groene olijven zonder pit
50 g walnoten
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
peper
Bereiding
Olijf-walnootspread
Maal in een keukenmachine de olijven, walnoten, knoflook en olijfolie tot een grove spread. Breng op smaak met peper (zout is meestal niet nodig).Courgette grillen
Snijd de courgette in dunne plakken. Grill ze in een hete grillpan of koekenpan zonder olie tot ze mooie strepen krijgen. Bestrooi licht met zout en laat afkoelen.Tomaat snijden
Snijd de tomaten in dunne plakjes.Quesindilla samenstellen
Besmeer een tortilla met een flinke laag olijf-walnootspread. Verdeel de gegrilde courgette en tomaat erover. Dek af met een tweede tortilla.Bakken
Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg de quesindilla erin en bak aan beide kanten 2–3 minuten tot goudbruin. Druk licht aan met een spatel zodat alles goed plakt.Serveren
Snijd in vieren en serveer direct – warm of lauwwarm.