Quesindilla met olijvenpaté, gegrilde courgette en tomaat

Quesadilla is een Mexicaanse klassieker van twee tortilla’s met gesmolten kaas, vaak met gehakt erbij. Maar in dit recept maken we een que-sin-dilla: zonder kaas, maar mét olijvenpaté, gegrilde courgette en tomaat.

Voor 2 personen (4 halve quesindilla's)

Uit de tuin

  • 1 courgette

  • 2 tomaten

Uit de winkel

  • 4 tortilla’s (tarwe of maïs)

  • 100 g groene olijven zonder pit

  • 50 g walnoten

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el olijfolie

  • peper

Bereiding

  1. Olijf-walnootspread
    Maal in een keukenmachine de olijven, walnoten, knoflook en olijfolie tot een grove spread. Breng op smaak met peper (zout is meestal niet nodig).

  2. Courgette grillen
    Snijd de courgette in dunne plakken. Grill ze in een hete grillpan of koekenpan zonder olie tot ze mooie strepen krijgen. Bestrooi licht met zout en laat afkoelen.

  3. Tomaat snijden
    Snijd de tomaten in dunne plakjes.

  4. Quesindilla samenstellen
    Besmeer een tortilla met een flinke laag olijf-walnootspread. Verdeel de gegrilde courgette en tomaat erover. Dek af met een tweede tortilla.

  5. Bakken
    Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg de quesindilla erin en bak aan beide kanten 2–3 minuten tot goudbruin. Druk licht aan met een spatel zodat alles goed plakt.

  6. Serveren
    Snijd in vieren en serveer direct – warm of lauwwarm.

Vorige
Vorige

Quiche met Nieuw-Zeelandse spinazie, prei en oude kaas

Volgende
Volgende

Gesmoorde snijbiet en venkel met witte boontjes, zonnebloem-citroen-knoflookcrunch en pastinaakpuree