Quiche met Nieuw-Zeelandse spinazie, prei en oude kaas

Ingrediënten (voor 4–6 personen)

Uit de tuin:

  • 1 bos Nieuw-Zeelandse spinazie (ca. 200 g, zonder stelen)

  • 1 prei (in halve ringen)

  • 1 rode ui (gesnipperd)

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

Uit de winkel:

Voor de bodem (of gebruik kant-en-klaar bladerdeeg):

  • 200 g tarwebloem

  • 100 g koude boter

  • 1 ei

  • Snuf zout

  • 1–2 el koud water

Voor de vulling:

  • 3 eieren

  • 200 ml room (of plantaardige room)

  • 125 g geraspte oude kaas

  • 1 el olijfolie

  • Peper, zout

  • Optioneel: snufje nootmuskaat of gerookt paprikapoeder

Bereiding

1. Maak de bodem (indien zelfgemaakt):
Meng bloem en zout. Snijd boter in blokjes en wrijf tot kruimels. Voeg ei en water toe en kneed snel tot een deegbal. Laat 30 min rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Bekleed een quichevorm (±24 cm) met het deeg of bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Eventueel 10 min blind voorbakken.

4. Bereid de groenten:
Fruit de ui in een scheutje olijfolie tot glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de prei toe, zet het vuur laag en laat 10 minuten smoren met een deksel op de pan. Voeg dan de Nieuw-Zeelandse spinazie toe, zet het vuur hoger en bak al omscheppend tot de spinazie geslonken is.

5. Klop de eieren los met room, breng op smaak met peper, zout, en eventueel nootmuskaat of paprikapoeder. Meng 2/3 van de kaas erdoor.

6. Roer de groenten door het eimengsel en giet in de quichevorm. Bestrooi met de rest van de kaas.

7. Bak 35–40 minuten in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 5 minuten rusten voor het aansnijden.

Vorige
Vorige

Roerei met Nieuw-Zeelandse spinazie en courgette

Volgende
Volgende

Quesindilla met olijvenpaté, gegrilde courgette en tomaat