Roerei met Nieuw-Zeelandse spinazie en courgette

Ingrediënten (voor 2 personen)

Uit de tuin

  • Nieuw-Zeelandse spinazie (2 flinke handen)

  • Courgette (1 kleine)

  • Ui of bosuitje

  • Knoflook

  • Verse kruiden (peterselie, bieslook, dille – optioneel)

    Uit de winkel

  • Eieren (4 stuks)

  • Melk of plantaardige drank (2 eetlepels – optioneel)

  • Zout en peper

  • Olijfolie of roomboter

  • Geraspte kaas (bijvoorbeeld oude geitenkaas of feta – optioneel)

  • Desembrood om erbij te serveren

Bereiding

  1. Groenten bakken
    Verhit wat olie of boter in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur tot deze beetgaar is (ca. 5–7 min). Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Eieren kloppen
    Klop de eieren los in een kom met een snuf zout, peper en eventueel een scheutje melk. Voeg ook verse kruiden en/of wat kaas toe als je dat lekker vindt.

  3. Roerei maken
    Zet het vuur laag en giet het eimengsel over de groenten in de pan. Roer langzaam door met een houten lepel of spatel, zodat het ei rustig gaart en romig blijft. Stop zodra het net gestold is, maar nog glanst.

  4. Serveren
    Serveer direct op geroosterd zuurdesembrood

Vorige
Vorige

Stamppot met Nieuw-Zeelandse spinazie en gebakken ui

Volgende
Volgende

Quiche met Nieuw-Zeelandse spinazie, prei en oude kaas