Roerei met Nieuw-Zeelandse spinazie en courgette
Ingrediënten (voor 2 personen)
Uit de tuin
Nieuw-Zeelandse spinazie (2 flinke handen)
Courgette (1 kleine)
Ui of bosuitje
Knoflook
Verse kruiden (peterselie, bieslook, dille – optioneel)
Uit de winkel
Eieren (4 stuks)
Melk of plantaardige drank (2 eetlepels – optioneel)
Zout en peper
Olijfolie of roomboter
Geraspte kaas (bijvoorbeeld oude geitenkaas of feta – optioneel)
Desembrood om erbij te serveren
Bereiding
Groenten bakken
Verhit wat olie of boter in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de courgette toe en bak op middelhoog vuur tot deze beetgaar is (ca. 5–7 min). Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.Eieren kloppen
Klop de eieren los in een kom met een snuf zout, peper en eventueel een scheutje melk. Voeg ook verse kruiden en/of wat kaas toe als je dat lekker vindt.Roerei maken
Zet het vuur laag en giet het eimengsel over de groenten in de pan. Roer langzaam door met een houten lepel of spatel, zodat het ei rustig gaart en romig blijft. Stop zodra het net gestold is, maar nog glanst.Serveren
Serveer direct op geroosterd zuurdesembrood