Stamppot met Nieuw-Zeelandse spinazie en gebakken ui
Uit de tuin:
200 g Nieuw-Zeelandse spinazie (gewassen en grof gesneden)
1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken)
1 1 prei (in ringetjes)
Uit de winkel:
50 g roomboter of olijfolie
100 ml melk of soya room
Zout en peper
Snufje nootmuskaat
Extra (optioneel):
Gekookt ei of gebakken champignons
Mosterd
Bereiding:
Aardappels koken
Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar.Spinazie kort blancheren
Breng een pan met water aan de kook. Dompel de spinazie 30 seconden onder en laat goed uitlekken, of roerbak kort in een droge pan tot geslonken. Als de spinazie is afgekoeld, hak je de spinazie fijn.Ui of prei fruiten
Fruit de prei zachtjes in een beetje boter tot glazig en lichtbruin.Stamppot maken
Giet de aardappels af, voeg boter en melk toe en stamp tot een romige puree. Meng de spinazie en de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.Serveren
Serveer warm, eventueel met een schepje mosterd en een gekookt eitje of wat gebakken paddenstoelen.