Stamppot met Nieuw-Zeelandse spinazie en gebakken ui

Uit de tuin:

  • 200 g Nieuw-Zeelandse spinazie (gewassen en grof gesneden)

  • 1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken)

  • 1 1 prei (in ringetjes)

Uit de winkel:

  • 50 g roomboter of olijfolie

  • 100 ml melk of soya room

  • Zout en peper

  • Snufje nootmuskaat

Extra (optioneel):

  • Gekookt ei of gebakken champignons

  • Mosterd

Bereiding:

  1. Aardappels koken
    Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar.

  2. Spinazie kort blancheren
    Breng een pan met water aan de kook. Dompel de spinazie 30 seconden onder en laat goed uitlekken, of roerbak kort in een droge pan tot geslonken. Als de spinazie is afgekoeld, hak je de spinazie fijn.

  3. Ui of prei fruiten
    Fruit de prei zachtjes in een beetje boter tot glazig en lichtbruin.

  4. Stamppot maken
    Giet de aardappels af, voeg boter en melk toe en stamp tot een romige puree. Meng de spinazie en de gebakken ui erdoor. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.

  5. Serveren
    Serveer warm, eventueel met een schepje mosterd en een gekookt eitje of wat gebakken paddenstoelen.

Vorige
Vorige

Lasagna met geitenkaas, snijbiet en courgette

Volgende
Volgende

Roerei met Nieuw-Zeelandse spinazie en courgette