Lasagna met geitenkaas, snijbiet en courgette

Uit de tuin

  • 1 bos snijbiet

  • 1 courgette

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

Uit de winkel

  • 200 g geitenkaas (stevig, verkruimelbaar)

  • 9 lasagnebladen

  • 250 ml sojaroom of slagroom

  • 50 g geraspte (Parmezaanse) kaas (optioneel)

  • olijfolie, zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Groenten voorbereiden
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve plakjes. Snijd de snijbiet: stelen in kleine stukjes, blad grof.

  2. Groenten bakken (niet koken)
    Verhit olijfolie in een grote pan. Fruit de ui zacht, voeg na een paar minuten de knoflook toe. Doe de courgette en de snijbietstelen erbij en bak 5 minuten. Voeg dan het snijbietblad toe en laat slinken (2–3 minuten). Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

  3. Roomsaus maken
    Verwarm de room zachtjes met 100 g geraspte of verkruimelde geitenkaas. Laat niet koken. De kaas hoeft niet helemaal op te lossen, het gaat om de smaak. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Lasagna opbouwen
    Vet een ovenschaal in. Begin met een laagje roomsaus, dan lasagnebladen, dan een laag groenten. Herhaal tot alles op is. Eindig met saus en verdeel de resterende geitenkaas erover. Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas.

  5. Bakken
    Zet de schaal 35–40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot goudbruin en gaar.

  6. Serveren
    Laat 5–10 minuten staan voor het aansnijden. Lekker met een groene salade.

Vorige
Vorige

Komkommer-venkelsalade met zonnepitten

Volgende
Volgende

Stamppot met Nieuw-Zeelandse spinazie en gebakken ui