Salade van spruitjes en koolrabi

Spruitjesalade met koolrabi en appel. Op de foto met feta, maar zonder feta vonden we nog lekkerder

Ingrediënten

Uit de tuin

  • 400 g spruitjes

  • 1 middelgrote koolrabi

  • 1 appel (friszoet, bijv. Elstar of Jazz)

Overig

  • 2 el zonnebloem- of sesamzaadjes (optioneel, voor topping)

  • Handje walnoten

  • Olie om in te bakken (bijv. olijf- of zonnebloemolie)

  • Zout

Voor de dressing

  • 1 tl witte miso

  • 1 tl honing (of ahornsiroop)

  • 1 tl mosterd

  • 1 el citroensap of appelazijn

  • 3 el olijfolie

  • Versgemalen peper

Bereiding

  1. Spruiten voorbereiden

    • Maak de spruiten schoon en halveer ze.

    • Kook of blancheer ze 2–3 minuten in gezouten water tot ze helder groen zijn en nog een bite hebben.

    • Giet af en spoel koud om het garen te stoppen.

  2. Koolrabi bakken

    • Schil de koolrabi en snijd in blokjes of dunne partjes.

    • Bak ze in een ruime koekenpan met wat olie 6–8 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

    • Strooi er wat zout over.

  3. Appel en walnoten

    • Snijd de appel in dunne partjes (met of zonder schil).

    • Hak de walnoten grof

  4. Dressing maken

    • Roer in een kommetje de miso, honing, mosterd en citroensap door elkaar.

    • Klop er geleidelijk de olijfolie door tot een romige dressing ontstaat.

    • Breng op smaak met peper.

  5. Salade samenstellen

    • Meng de nog lauwwarme spruiten en koolrabi met de dressing.

    • Schep er daarna voorzichtig de appel en walnoten door.

    • Bestrooi eventueel met geroosterde zaadjes.

Volgende
Volgende

Groenlof Gratin