Salade Dressing
Salade Dressing
Deze dressing is een klassieker bij ons thuis – eenvoudig, snel te maken en altijd een smaakmaker op tafel. Het geheim zit in de kwaliteit van de ingrediënten: kies een goede, liefst biologische olijfolie uit Italië of Griekenland, en gebruik zeezout in plaats van gewoon keukenzout zoals Jozo, dat scherper van smaak is. En misschien wel het belangrijkste: wees royaal!
Ingrediënten
2 delen olijfolie (bij voorkeur biologisch, uit Italië of Griekenland)
1 deel balsamicoazijn
1 teentje knoflook, geperst
Italiaanse kruiden, theelepel
Mespunt mosterd (optioneel)
Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een kom of potje.
Roer of schud krachtig tot de dressing goed gemengd en licht gebonden is.
Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, peper of kruiden.