Roerbak met Paksoi en Gemarineerde Tofu
Roerbak met Paksoi en Gemarineerde Tofu
Tofu voorbereiden
Dep de tofu goed droog en snijd in blokjes.
Meng in een kom 2 eetlepels tamari met 1 eetlepel kerriepoeder.
Marineer de tofu hierin minstens 15 minuten (langer mag ook).
Haal de tofu uit de marinade (bewaar de marinade!) en bestrooi met maïzena voor een krokant korstje.
Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok.
Bak de tofu rondom goudbruin en krokant in 6–8 minuten. Zet apart.
Groenten roerbakken
Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de pan.
Fruit de knoflook (en eventueel gember) kort tot het geurt, maar niet kleurt.
Voeg de witte delen van de paksoi toe, samen met eventuele andere groenten (zoals sugar snaps of courgette), en bak een paar minuten.
Voeg daarna het groene blad van de paksoi toe en roerbak nog 1–2 minuten tot het geslonken is maar nog knapperig.
Samenvoegen en op smaak brengen
Voeg de gebakken tofu samen met de overgebleven marinade toe aan de groenten.
Breng op smaak met een scheutje sesamolie, wat rijstazijn en versgemalen peper.
Roer alles goed door en verwarm nog even mee.
Serveren
Serveer direct, eventueel bestrooid met sesamzaad, gebakken uitjes, lente-ui en/of verse koriander.
Lekker met rijst, sobanoedels of udon.