Midden-Oosterse Paksoi met Sinaasappel, Feta en Couscous

Paksoi met sinaasappel, feta en couscous

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 paksoi

  • 1 sinaasappel

  • 1 teentje knoflook

  • 150 g couscous

  • 200 ml kokend water

  • 1 tl bouillonpoeder (optioneel)

  • 1 el olijfolie (voor couscous)

  • 2 el extra vierge olijfolie (voor dressing)

  • 100 g feta of geitenkaas

  • 1 tl honing

  • 1 tl mosterd

  • Zout en peper naar smaak

  • handje geroosterde walnoten of gehakte amandelen

  • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of munt

Bereidingswijze:

Sinaasappel en dressing

  • Schil de sinaasappel dik zodat ook het witte vlies weg is. Snijd in partjes (liefst zonder vlies, als je zin hebt in wat precisiewerk).

  • Maak een dressing van 2 el olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, een snuf zout en een sap uit de sinaasappel.

    Paksoi bereiden

  • Was de paksoi en snijd de stelen in slierten en het blad in fijne reepjes. Snij het teentje knoflook fijn

  • Verhit een klein beetje olie in een pan en bak het blad in 1 minuut op hoog vuur. Voeg zout (niet te zuinig) en knoflook toe en bak nog 1 minuut. Haal uit de pan en zet apart.

  • Bak nu de stelen in olijfolie tot ze bruin kleuren. Blus af met de helft van de dressing.

Couscous bereiden

  • Doe de couscous met de bouillonpoeder in een kom en giet er 200 ml kokend water over.

  • Dek af en laat 5 minuten staan.

  • Roer los met een vork en meng er 1 tl olijfolie door. Roer het blad van de paksoi toe.

Opmaak

  • Schep de couscous op de borden.

  • Verdeel de warme paksoi erover.

  • Leg de sinaasappelpartjes erop en verkruimel de feta erover.

  • Besprenkel met de rest van de dressing.

  • Strooi er wat geroosterde noten en verse kruiden over.

Tip: Lekker met wat balletjes falafel. Maak er dan een lekker yoghurt-munt dip bij.

Vorige
Vorige

Spinaziesoep met Feta & Amandel

Volgende
Volgende

Roerbak met Paksoi en Gemarineerde Tofu