Midden-Oosterse Paksoi met Sinaasappel, Feta en Couscous
Paksoi met sinaasappel, feta en couscous
Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 paksoi
1 sinaasappel
1 teentje knoflook
150 g couscous
200 ml kokend water
1 tl bouillonpoeder (optioneel)
1 el olijfolie (voor couscous)
2 el extra vierge olijfolie (voor dressing)
100 g feta of geitenkaas
1 tl honing
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
handje geroosterde walnoten of gehakte amandelen
Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of munt
Bereidingswijze:
Sinaasappel en dressing
Schil de sinaasappel dik zodat ook het witte vlies weg is. Snijd in partjes (liefst zonder vlies, als je zin hebt in wat precisiewerk).
Maak een dressing van 2 el olijfolie, 1 tl honing, 1 tl mosterd, een snuf zout en een sap uit de sinaasappel.
Paksoi bereiden
Was de paksoi en snijd de stelen in slierten en het blad in fijne reepjes. Snij het teentje knoflook fijn
Verhit een klein beetje olie in een pan en bak het blad in 1 minuut op hoog vuur. Voeg zout (niet te zuinig) en knoflook toe en bak nog 1 minuut. Haal uit de pan en zet apart.
Bak nu de stelen in olijfolie tot ze bruin kleuren. Blus af met de helft van de dressing.
Couscous bereiden
Doe de couscous met de bouillonpoeder in een kom en giet er 200 ml kokend water over.
Dek af en laat 5 minuten staan.
Roer los met een vork en meng er 1 tl olijfolie door. Roer het blad van de paksoi toe.
Opmaak
Schep de couscous op de borden.
Verdeel de warme paksoi erover.
Leg de sinaasappelpartjes erop en verkruimel de feta erover.
Besprenkel met de rest van de dressing.
Strooi er wat geroosterde noten en verse kruiden over.
Tip: Lekker met wat balletjes falafel. Maak er dan een lekker yoghurt-munt dip bij.