Spinaziesoep met Feta & Amandel

Deze soep is eenvoudig te maken, maar toch speciaal door de midden-oosterse kruiden. De feta smelt een beetje in de soep, wat het extra romig maakt en een umami-boost geeft

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie

  • 2 sjalot

  • 1 teentje knoflook

  • 1 aardappel

  • 2 bosui of prei

  • 400 ml groentebouillon

  • scheut plantaardige room (bijv. Alpro)

  • 80 gram feta

  • twee eetlepels amandelschaafsel

  • 1 tl komijn

  • 1 tl nootmuskaat

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 tl chilivlokken

  • Snuf peper

  • Snuf zout

  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Amandel roosteren
    Rooster het amandelschaafsel in een droge steelpan. Blijf erbij: het verkleurt ineens snel!

  2. Snijden & voorbereiden
    Snipper de sjalot, pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in grove ringen.

  3. Fruit de basis
    Verhit een beetje olijfolie in een soeppan. Fruit de sjalot glazig. Voeg knoflook, aardappel en bosui toe. Bak even mee.

  4. Spinazie erbij
    Voeg de spinazie toe, beetje bij beetje. Het lijkt veel, maar slinkt snel. Roer tussendoor goed door.

  5. Soep laten pruttelen
    Giet de bouillon erbij zodra alle spinazie in de pan zit. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappel gaar is.

  6. Pureren & kruiden
    Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met komijn, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder, peper en zout.

  7. Afmaken & serveren
    Roer de plantaardige room erdoor. Verdeel de soep over kommen. Verkruimel de feta erbovenop en garneer met chilivlokken en het geroosterde amandelschaafsel.

Tip: Lekker met een dikke snee zuurdesembrood

Vorige
Vorige

Koolrabi Steaks met Citroen-Misoboter

Volgende
Volgende

Midden-Oosterse Paksoi met Sinaasappel, Feta en Couscous