Spinaziesoep met Feta & Amandel
Deze soep is eenvoudig te maken, maar toch speciaal door de midden-oosterse kruiden. De feta smelt een beetje in de soep, wat het extra romig maakt en een umami-boost geeft
Ingrediënten
400 g verse spinazie
2 sjalot
1 teentje knoflook
1 aardappel
2 bosui of prei
400 ml groentebouillon
scheut plantaardige room (bijv. Alpro)
80 gram feta
twee eetlepels amandelschaafsel
1 tl komijn
1 tl nootmuskaat
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl chilivlokken
Snuf peper
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken
Bereiding
Amandel roosteren
Rooster het amandelschaafsel in een droge steelpan. Blijf erbij: het verkleurt ineens snel!Snijden & voorbereiden
Snipper de sjalot, pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in grove ringen.Fruit de basis
Verhit een beetje olijfolie in een soeppan. Fruit de sjalot glazig. Voeg knoflook, aardappel en bosui toe. Bak even mee.Spinazie erbij
Voeg de spinazie toe, beetje bij beetje. Het lijkt veel, maar slinkt snel. Roer tussendoor goed door.Soep laten pruttelen
Giet de bouillon erbij zodra alle spinazie in de pan zit. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappel gaar is.Pureren & kruiden
Mix de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met komijn, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder, peper en zout.Afmaken & serveren
Roer de plantaardige room erdoor. Verdeel de soep over kommen. Verkruimel de feta erbovenop en garneer met chilivlokken en het geroosterde amandelschaafsel.
Tip: Lekker met een dikke snee zuurdesembrood