Koolrabi Steaks met Citroen-Misoboter
Koolrabi is zeer veelzijdig en zelfs in te zetten als vleesvervanger qua smaak, ideaal voor de (vega)bbq
Ingrediënten
Voor de steaks:
2 koolrabi
2 el olijfolie
1 tl ahornsiroop
1 tl sojasaus
1 tl paprikapoeder
Zout & peper naar smaak
Voor de citroen-misoboter:
65 g plantaardige boter
1 sjalot
Rasp & sap van 1 citroen
1 tl misopasta, opgelost in 60 ml water
1 tl ahornsiroop of agavesiroop
Handje verse peterselie, fijngehakt
👩🍳 Bereiding
Koolrabi voorbereiden
Schil de koolrabi en snijd in dikke plakken van ± 2 cm. Snijd een ruitpatroon in beide kanten (niet te diep).Marineren
Meng olijfolie, ahornsiroop, sojasaus, paprikapoeder, zout en peper. Bestrijk de koolrabiplakken aan beide kanten royaal met de marinade. Laat lang marineren, minimaal 2 uur maar een nachtje mag ook.Oven, BBQ of open vuur
Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier.
Bak in een voorverwarmde oven op 200 °C:
→ 25 minuten, omdraaien, dan nog 20 minuten.
Of: leg ze op de BBQ met deksel gesloten, en draai halverwege.Of: gaar boven open vuur voor 20-30 minuten.
Citroen-misoboter
Snipper de sjalot en fruit zacht in plantaardige boter.
Voeg citroenrasp, -sap, misowater en siroop toe. Laat 2–3 minuten zachtjes koken tot het een geurige saus is. Breng eventueel op smaak met wat zout.
Roer vlak voor serveren de peterselie erdoor.Serveren
Serveer de warme koolrabi steaks met een flinke lepel van de citroen-misoboter eroverheen.