Koolrabi Salade

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi, geschild en in luciferreepjes of grof geraspt

  • 5–6 radijsjes, in dunne plakjes

  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (of minder naar smaak)

  • 1 bosje bieslook, fijngehakt

  • 2 eetlepels milde olijfolie of andere neutrale olie

  • 1–2 eetlepels wittewijnazijn of appelciderazijn

  • 2 eetlepels grof gehakte gerookte amandelen

  • Snufje zout en versgemalen zwarte peper

Optioneel:

  • Een klein kneepje citroen- of limoensap voor extra frisheid

  • Een theelepel honing als je ‘m iets zachter wilt maken

Bereiding:

  1. Meng de koolrabi en radijs in een grote kom.

  2. Voeg de chilipeper, bieslook en gehakte gerookte amandelen toe.

  3. Klop de olie met de azijn tot een simpele dressing, breng op smaak met zout en peper (en eventueel wat citroen of honing).

  4. Meng alles goed door elkaar en laat even staan zodat de smaken intrekken.

  5. Serveer fris — lekker bij een zomerse lunch of als bijgerecht bij een hartige taart of gebakken aardappels.

Vorige
Vorige

Andijviesmoothie met appel en amandel

Volgende
Volgende

Koolrabi Steaks met Citroen-Misoboter