Andijviesmoothie met appel en amandel
Andijvie is een hele gezonde groente, vol vitamine A, C en K. Bovendien is het ontgiftend. Kortom: perfect voor een supersmoothie!
Ingrediënten (voor 2 grote glazen):
150 g andijvie
2 handappels (bijv. Jonagold), in stukjes
400 ml amandelmelk
1 el vloeibare honing
2 el amandelschaafsel (eventueel geroosterd)
sap van ½ citroen
Bereiding:
Rooster eventueel het amandelschaafsel in een droge pan tot licht goudbruin.
Doe appel, andijvie, amandelmelk, honing, citroensap en gember in de blender.
Mix tot een gladde, frisse smoothie.
Schenk in glazen en strooi het amandelschaafsel eroverheen.
Resultaat:Tip:
Voor een koude smoothie kun je de appel of een deel van de melk vooraf in de koelkast zetten, of een paar ijsblokjes mee blenden.