Andijviesmoothie met appel en amandel

Andijvie is een hele gezonde groente, vol vitamine A, C en K. Bovendien is het ontgiftend. Kortom: perfect voor een supersmoothie!

Ingrediënten (voor 2 grote glazen):

  • 150 g andijvie

  • 2 handappels (bijv. Jonagold), in stukjes

  • 400 ml amandelmelk

  • 1 el vloeibare honing

  • 2 el amandelschaafsel (eventueel geroosterd)

  • sap van ½ citroen

Bereiding:

  1. Rooster eventueel het amandelschaafsel in een droge pan tot licht goudbruin.

  2. Doe appel, andijvie, amandelmelk, honing, citroensap en gember in de blender.

  3. Mix tot een gladde, frisse smoothie.

  4. Schenk in glazen en strooi het amandelschaafsel eroverheen.

Resultaat:Tip:
Voor een koude smoothie kun je de appel of een deel van de melk vooraf in de koelkast zetten, of een paar ijsblokjes mee blenden.

Vorige
Vorige

Minestrone soep - Juni

Volgende
Volgende

Koolrabi Salade