Spaanse tapas met groenten van Mooi Weerdinge

We hebben een hele leuke tapas-plank samengesteld met de groente die we op dit moment veel oogsten!

Uit de tuin

  • Aardappels 0,7 kg

  • Snijbiet of palmkool

  • Courgette

  • Venkel

  • Sperziebonen

  • Savooiekool

  • Tuinbonen (gedopt)

  • Kleine komkommer

  • Ui

  • Verse munt

Uit de winkel

  • 2 Eieren

  • 1 Sinaasappel

  • Olijfolie

  • Zout

  • Peper

  • Handje spannse zwarte olijven (zonder pit)

  • Griekse yoghurt

  • Citroen

  • Knoflook

1. Gegrilde courgette met knoflookolie en citroen

Snijd de courgette in dunne plakken en gril ze kort tot ze zacht zijn met mooie grillstrepen. Meng olijfolie met fijngehakte knoflook en citroenrasp. Besprenkel de courgette hiermee en bestrooi met zeezout. Serveer lauwwarm.

2. Mini-Tortilla de patatas met snijbiet of palmkool

Schil de Alouette-aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Bak ze zacht in olijfolie tot gaar. Voeg fijngesneden snijbiet of palmkool toe en bak kort mee. Klop 2 eieren los en meng met de aardappels en groenten. Giet het mengsel in een pan en bak op laag vuur tot de tortilla stevig is. Laat afkoelen en snijd in hapklare stukken.

3. Gemarineerde venkel met sinaasappel en olijven

Snijd de venkel in dunne plakjes. Meng vers sinaasappelsap met olijfolie, peper, zout en fijngehakte zwarte olijven. Marineer de venkel minstens 30 minuten in dit mengsel. Serveer koel.

4. Sperziebonen in tomatensaus

Kook sperziebonen beetgaar. Fruit ui en knoflook in olijfolie, voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat zacht pruttelen. Voeg sperziebonen toe, warm door en breng op smaak met zout en peper. Serveer op kamertemperatuur.

6. Savooiekoolrolletjes met tuinbonenpuree

Kook savooiekoolbladeren kort in gezouten water. Maak puree van gekookte tuinbonen met knoflook, olijfolie en citroen. Vul de koolbladeren met de puree, rol ze op en bak kort in olijfolie. Serveer warm of koud.

7. Mini-aardappels met aioli

Kook Alouette-aardappels in de schil gaar en laat afkoelen. Serveer met zelfgemaakte aioli (recept hieronder).

Aioli

  • 1 teen knoflook, fijn gestampt met snuf zout

  • 1 eidooier (kamertemperatuur)

  • 1 tl citroensap

  • 150 ml milde olijfolie
    Meng de knoflookpasta met eidooier en citroensap. Voeg olie druppelsgewijs toe terwijl je klopt tot een romige saus ontstaat. Breng op smaak.

8. Komkommer met yoghurtdip en munt

Snijd komkommer in dunne plakjes of reepjes. Meng dikke yoghurt met fijngehakte munt, knoflook, citroensap, zout en peper. Serveer fris bij de tapas.

Vorige
Vorige

Gesmoorde snijbiet en venkel met witte boontjes, zonnebloem-citroen-knoflookcrunch en pastinaakpuree

Volgende
Volgende

Toscaanse pasta cavolo nero met pangrattato