Toscaanse pasta cavolo nero met pangrattato
voor 2 personen
Groenten uit de tuin
150 g cavolo nero (palmkool)
Uit de winkel
150 g pasta (bijv. spaghetti, linguine of penne)
zeer goede olijfolie
zout en versgemalen peper
1 à 2 sneetjes oud brood (of ca. 4 el paneermeel)
1 teen knoflook
1 citroen
Bereiding
Broodkruim maken
Verkruimel het brood grof of maal fijn in een keukenmachine.
Verhit een scheut olijfolie in een droge koekenpan en bak het broodkruim op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
Breng op smaak met een snuf zout en zet apart.Palmkool voorbereiden
Verwijder de dikke nerven, snijd het blad in repen en was goed.Pasta koken
Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar.
Voeg de palmkool de laatste 4 minuten toe aan het kokende water.
Giet af en bewaar wat kookvocht.Knoflookolie maken
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Bak de fijngehakte knoflook zachtjes, met een snuf chilivlokken en wat citroenzest.Samenvoegen
Voeg de pasta en palmkool toe aan de pan met knoflookolie.
Voeg een scheutje kookvocht toe en meng goed.
Breng op smaak met zout en peper en olijfolie.Serveren
Schep op borden en bestrooi royaal met het krokante broodkruim.