Toscaanse pasta cavolo nero met pangrattato

voor 2 personen

Groenten uit de tuin

  • 150 g cavolo nero (palmkool)

Uit de winkel

  • 150 g pasta (bijv. spaghetti, linguine of penne)

  • zeer goede olijfolie

  • zout en versgemalen peper

  • 1 à 2 sneetjes oud brood (of ca. 4 el paneermeel)

  • 1 teen knoflook

  • 1 citroen

Bereiding

  1. Broodkruim maken
    Verkruimel het brood grof of maal fijn in een keukenmachine.
    Verhit een scheut olijfolie in een droge koekenpan en bak het broodkruim op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
    Breng op smaak met een snuf zout en zet apart.

  2. Palmkool voorbereiden
    Verwijder de dikke nerven, snijd het blad in repen en was goed.

  3. Pasta koken
    Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar.
    Voeg de palmkool de laatste 4 minuten toe aan het kokende water.
    Giet af en bewaar wat kookvocht.

  4. Knoflookolie maken
    Verhit een scheut olijfolie in een pan.
    Bak de fijngehakte knoflook zachtjes, met een snuf chilivlokken en wat citroenzest.

  5. Samenvoegen
    Voeg de pasta en palmkool toe aan de pan met knoflookolie.
    Voeg een scheutje kookvocht toe en meng goed.
    Breng op smaak met zout en peper en olijfolie.

  6. Serveren
    Schep op borden en bestrooi royaal met het krokante broodkruim.

Vorige
Vorige

Spaanse tapas met groenten van Mooi Weerdinge

Volgende
Volgende

Pasta met gegrilde aubergine en courgette