Pasta met gegrilde aubergine en courgette

voor 2 personen

Groenten uit de tuin

  • 1 courgette

  • 1 kleine aubergine

  • 1 rode ui

  • 1 teen knoflook

  • (optioneel: wat basilicum of peterselie)

Uit de winkel

  • 150 g pasta (bijv. penne of fusilli)

  • olijfolie

  • zout en versgemalen peper

  • Parmezaanse kaas of plantaardige variant (optioneel)

  • scheutje citroensap of een beetje balsamico (voor extra frisheid)

Bereiding

  1. Pasta koken
    Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.

  2. Groenten snijden
    Snijd courgette en aubergine in plakken van ca. ½ cm dik.
    Snijd de rode ui in parten. Hak de knoflook fijn.

  3. Groenten grillen
    Meng courgette, aubergine en ui met olijfolie, zout en peper.
    Grill of rooster in een hete grillpan of oven (200 °C) tot ze mooi gekleurd en gaar zijn (15–20 minuten).

  4. Afmaken
    Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de knoflook kort tot deze geurt.
    Voeg de gegrilde groenten toe en warm even door.
    Doe de pasta erbij en meng alles goed. Voeg een scheutje kookvocht toe om het geheel te binden.
    Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap of balsamico.

  5. Serveren
    Bestrooi met gehakte kruiden en Parmezaanse kaas.

Vorige
Vorige

Toscaanse pasta cavolo nero met pangrattato

Volgende
Volgende

Venkelsoep