Venkelsoep

Groenten uit de tuin

  • 1 venkel

  • 1 ui

  • takjes van het venkelgroen (voor garnering)

Uit de winkel

  • 500 ml groentebouillon

  • olijfolie of roomboter

  • zout en versgemalen peper

  • scheutje (plantdaardige) room

Bereiding

  1. Snijden
    Snipper de ui. Snijd de venkel in dunne reepjes. Houd het fijne groen apart voor garnering.

  2. Bakken
    Verhit wat olie of boter in een pan.
    Fruit de ui tot glazig, voeg dan de venkel toe en bak 2 minuten mee.

  3. Koken
    Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
    Laat 20 minuten zachtjes koken tot de venkel goed gaar is.

  4. Pureren
    Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot glad.
    Breng op smaak met zout en peper.

  5. Serveren
    Schenk de soep in kommen, giet een scheutje room in de soep en garneer met wat venkelgroen. Tip: druppel wat olijfolie in de soep, die bijvoorbeeld op smaak is gebracht met een venkeltakje

Vorige
Vorige

Pasta met gegrilde aubergine en courgette

Volgende
Volgende

Little Gem van de grill