Venkelsoep
Groenten uit de tuin
1 venkel
1 ui
takjes van het venkelgroen (voor garnering)
Uit de winkel
500 ml groentebouillon
olijfolie of roomboter
zout en versgemalen peper
scheutje (plantdaardige) room
Bereiding
Snijden
Snipper de ui. Snijd de venkel in dunne reepjes. Houd het fijne groen apart voor garnering.Bakken
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit de ui tot glazig, voeg dan de venkel toe en bak 2 minuten mee.Koken
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken tot de venkel goed gaar is.Pureren
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender tot glad.
Breng op smaak met zout en peper.Serveren
Schenk de soep in kommen, giet een scheutje room in de soep en garneer met wat venkelgroen. Tip: druppel wat olijfolie in de soep, die bijvoorbeeld op smaak is gebracht met een venkeltakje