Little Gem van de grill

Wist je dat je sla ook kan grillen? Little gem aka bindsla is hier heel geschikt voor omdat het een stevige krop is. Lekker als verrassend bijgerecht bij bijvoorbeeld Tagliatelle in romige venkel-palmkool saus.

INGREDIENTEN

Groenten uit de tuin

1 stronk bindsla

Uit de winkel

olijfolie

Zout en versgemalen peper

Parmezaanse kaas (geraspt of in krullen)

1 teen knoflook

1/2 citroen (bio, voor zest en sap)

 

 BEREIDING 

Bindsla voorbereiden
Snijd de stronken bindsla in de lengte doormidden. Laat de stronk onderaan zitten zodat de bladeren bij elkaar blijven.
Spoel voorzichtig af en dep goed droog.

Grillen
Verhit een grillpan of barbecue goed heet.
Bestrijk de snijkanten van de bindsla met olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
Leg met de snijkant naar beneden in de pan en gril 2 à 3 minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai eventueel kort om en grill de andere kant 1 minuut.

Dressing maken
Meng in een kommetje een eetlepel olijfolie met geraspte citroenschil, een kneepje citroensap, een snuf zout, peper en een beetje fijngehakte knoflook.

Serveren
Leg de gegrilde bindsla op een schaal.
Besprenkel met de citroendressing en bestrooi met Parmezaanse kaas. Serveer lauwwarm.

 


Vorige
Vorige

Venkelsoep

Volgende
Volgende

Tagliatelle in romige venkel-palmkool saus