Tagliatelle in romige venkel-palmkool saus

Hoofdgerecht – voor 2 personen
Serveer met een frisse salade van little gem of eikenbladsla.

Groenten uit de tuin

  • 1 venkel

  • 150 g palmkool (ongeveer 1 flinke handvol)

Uit de winkel

  • 200 g tagliatelle

  • ½ pakje soyaroom (ongeveer 100 ml)

  • olijfolie

  • zout (zo zout als de zee)

  • 1/2 citroen (bio, voor zest en sap)

  • 1 teen knoflook

  • versgemalen peper

  • Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

1. Pasta koken

  • Breng ruim water aan de kook met zout, zo zout als de zee.

  • Kook de tagliatelle beetgaar volgens verpakking.

  • Giet af, vang ongeveer 0,5 liter kookvocht op.

2. Venkel garen

  • Doe de venkelreepjes in het kookvocht van de pasta.

  • Kook ze ca. 7 minuten mee tot zacht maar nog stevig.

3. Palmkool bakken

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan.

  • Bak de palmkool 4 minuten op middelhoog vuur.

  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

4. Samenvoegen en afmaken

  • Voeg de gekookte venkel toe aan de palmkool.

  • Voeg de soyaroom toe en laat het geheel licht inkoken.

  • Voeg citroenzest en een kneepje citroensap toe.

  • Doe de tagliatelle erbij en verwarm alles goed door.

  • Voeg eventueel wat kookvocht toe om smeuïgheid te behouden.

  • Breng op smaak met zout, peper en royaal geraspte Parmezaanse kaas.

Vorige
Vorige

Little Gem van de grill

Volgende
Volgende

Lauwwarme salade met verse kapucijners, gegrilde venkel en little gem