Tagliatelle in romige venkel-palmkool saus
Hoofdgerecht – voor 2 personen
Serveer met een frisse salade van little gem of eikenbladsla.
Groenten uit de tuin
1 venkel
150 g palmkool (ongeveer 1 flinke handvol)
Uit de winkel
200 g tagliatelle
½ pakje soyaroom (ongeveer 100 ml)
olijfolie
zout (zo zout als de zee)
1/2 citroen (bio, voor zest en sap)
1 teen knoflook
versgemalen peper
Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereiding
1. Pasta koken
Breng ruim water aan de kook met zout, zo zout als de zee.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens verpakking.
Giet af, vang ongeveer 0,5 liter kookvocht op.
2. Venkel garen
Doe de venkelreepjes in het kookvocht van de pasta.
Kook ze ca. 7 minuten mee tot zacht maar nog stevig.
3. Palmkool bakken
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
Bak de palmkool 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
4. Samenvoegen en afmaken
Voeg de gekookte venkel toe aan de palmkool.
Voeg de soyaroom toe en laat het geheel licht inkoken.
Voeg citroenzest en een kneepje citroensap toe.
Doe de tagliatelle erbij en verwarm alles goed door.
Voeg eventueel wat kookvocht toe om smeuïgheid te behouden.
Breng op smaak met zout, peper en royaal geraspte Parmezaanse kaas.