Lauwwarme salade met verse kapucijners, gegrilde venkel en little gem
Ingrediënten (voor 2 personen)
Groenten:
250–300 g verse kapucijners (gedopt gewicht)
1 kleine venkelknol, in dunne plakjes of slierten
1 kleine courgette, in halve, dikke plakjes
1 rode ui, in parten
1 el olijfolie (om te grillen)
Snuf zout
Little gem sla, gehalveerd of in kwarten
1 el geroosterde zonnebloempitten of amandelschaafsel
Dressing:
1 tl grove mosterd
1 tl honing of ahornsiroop
1 el citroensap
2 el goede olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Kapucijners koken:
Kook de gedopte kapucijners in licht gezouten water in 5–7 minuten beetgaar. Giet af en laat iets afkoelen.Groenten grillen:
Verhit de grillpan of oven (200°C). Meng venkel, courgette en rode ui met olie en zout. Grill ca. 15 minuten tot ze zacht zijn en lichte grillstrepen hebben. In de pan kun je eerst de venkel grillen, die heeft iets langer nodig dan de courgette.Dressing maken:
Klop mosterd, honing, citroensap en olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.Salade samenstellen:
Verdeel de little gem over de borden. Meng kapucijners en gegrilde groenten met dressing en schep op de sla. Bestrooi met de pitten of noten.
Serveer met:
Vers brood of licht geroosterde aardappels
Optioneel: een beetje verkruimelde feta of geitenkaas