Verse kapucijners met gekarameliseerde ui en mosterddressing

Ingrediënten (voor 2 personen)

Uit de tuin:

  • 250–300 g verse kapucijners (gedopt gewicht)
    (≈ 500–600 g in peul)

  • 1 el gehakte peterselie

Uit de winkel:

  • 2 uien, in ringen

  • Roomboter of olijfolie, om te bakken

  • Zout en peper, naar smaak

  • Voor de dressing:

    • 1 tl grove mosterd

    • 1 tl honing of ahornsiroop

    • 1 el citroensap

    • 2 el olijfolie

    • Zout en zwarte peper

Bereiding

  1. Kapucijners koken:
    Kook de gedopte kapucijners in licht gezouten water in 5–7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

  2. Ui bakken:
    Bak de uienringen in wat boter of olie op laag vuur tot ze zacht, goudbruin en zoet zijn (ca. 20 min).

  3. Dressing maken:
    Klop mosterd, honing, citroensap en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de kapucijners

  4. Opdienen:
    Leg de ui op de borden en verdeel de kapucijners erover. Bestrooi met peterselie.

Serveer met:

  • Geroosterd desembrood, gekookte aardappels of een frisse salade.

Vorige
Vorige

Lauwwarme salade met verse kapucijners, gegrilde venkel en little gem

Volgende
Volgende

Meiraap Variaties