Verse kapucijners met gekarameliseerde ui en mosterddressing
Ingrediënten (voor 2 personen)
Uit de tuin:
250–300 g verse kapucijners (gedopt gewicht)
(≈ 500–600 g in peul)1 el gehakte peterselie
Uit de winkel:
2 uien, in ringen
Roomboter of olijfolie, om te bakken
Zout en peper, naar smaak
Voor de dressing:
1 tl grove mosterd
1 tl honing of ahornsiroop
1 el citroensap
2 el olijfolie
Zout en zwarte peper
Bereiding
Kapucijners koken:
Kook de gedopte kapucijners in licht gezouten water in 5–7 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.Ui bakken:
Bak de uienringen in wat boter of olie op laag vuur tot ze zacht, goudbruin en zoet zijn (ca. 20 min).Dressing maken:
Klop mosterd, honing, citroensap en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Roer de dressing door de kapucijnersOpdienen:
Leg de ui op de borden en verdeel de kapucijners erover. Bestrooi met peterselie.
Serveer met:
Geroosterd desembrood, gekookte aardappels of een frisse salade.