Aardappelsoep met pastinaak en prei
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 ui, gesnipperd
350 g aardappels, geschild en in stukjes
1 pastinaak, in blokjes
1 prei, in ringen
1 el olijfolie of boter
1 liter water
1 à 2 tl groentebouillonpoeder (naar smaak)
100 ml room (of plantaardige variant, zoals haverroom)
verse peterselie, fijngehakt
optioneel: een paar druppels truffelolie
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui glazig.
Voeg de aardappels, pastinaak en prei toe en bak 5 minuten mee.
Voeg het water en bouillonpoeder toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Roer de room erdoor en proef of er nog wat zout of bouillon bij mag.
Serveer met peterselie en eventueel een paar druppels truffelolie.