Traditionele Italiaanse Snijbiet Salade
Een van onze oogsters wees ons erop dat er in Italie een klassieke salade is met snijbiet. Dat zochten we uit en het is heerlijk en zo kleurrijk!
Bietola in Insalata
Ingrediënten:
300 gram verse snijbiet
Zout
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn of citroensap
1 teentje knoflook (optioneel)
Verse peper uit de molen
Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
Bereiding:
Was de snijbiet goed en snijd de dikke stelen in kleinere stukken, de bladeren grof.
Breng een grote pan water aan de kook met een flinke snuf zout.
Kook de snijbiet 3-5 minuten (kort blancheren), tot de bladeren zacht zijn maar nog wel mooi groen.
Giet de snijbiet af in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit (bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel).
Laat de snijbiet een beetje afkoelen en snijd eventueel nog wat fijner.
Doe de snijbiet in een kom. Voeg de olijfolie, azijn of citroensap, eventueel het fijngehakte knoflookteentje, en versgemalen peper toe.
Meng alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout, azijn of olie.
Garneer met verse peterselie.