Zoete Aardappelfriet en gevulde paprika
Dit is een complete maaltijd bestaande uit 4 goed bij elkaar passende elementen
Uit de tuin
3 groene paprika
1 handje veldsla
2 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
Peterselie (vers)
Uit de winkel
2 middelgrote zoete aardappels
1 blik gemengde bonen (of zelf gekookt)
Maiskorrels (vers of uit blik, optioneel)
Enkele zongedroogde tomaten
1 handje walnoten
200 gram champignons
Gerookte paprikapoeder
Bloem
Stukje kaas (rasp of plakjes)
Balsamicoazijn
Olijfolie, zout, peper
Zoete aardappelfriet
Snijd de zoete aardappels in dunne frieten. Bestrooi met een beetje bloem, gerookte paprikapoeder, zout en een scheut olijfolie. Meng goed en bak in de oven (200 °C, 25–30 min) goudbruin en knapperig. Serveer met (truffel)mayonaise
Gevulde paprika’s
Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Fruit ui zachtjes in olie, voeg tomaatblokjes toe en laat sudderen. Roer de bonen, eventueel mais, gesneden zongedroogde tomaat, gehakte walnoten en peterselie erdoor. Vul de paprikahelften met dit mengsel, bestrooi met kaas en bak in de oven (180 °C, 25 min).
Gegrilde champignons met paprika
Snijd champignons in kwarten, bak ze samen met ui en knoflook kort aan. Meng met stukjes groene paprika en kappertjes, en grill nog even in de oven of grillpan tot goudbruin.
Frisse salade
Meng veldsla met tomaat in partjes en dunne reepjes groene paprika. Besprenkel met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.