Buddha Bowl
Dit gerecht kun je natuurlijk maken met alle seizoensgroente die er in de tuin te vinden zijn
Ingrediënten (voor 2 personen):
Uit de tuin:
150 g broccoli of bloemkool, in roosjes
150 g zoete aardappel of pompoen, in blokjes
1 kleine rode ui, in partjes
Uit de winkel:
100 g kikkererwten (uit blik of gekookt)
50 g pompoenpitten
2 el tahini
1 el citroensap
1 tl ahornsiroop of honing
1 el olijfolie
Zout en peper
Optioneel: dadels of rozijnen voor zoet contrast
Bereiding:
Groenten roosteren:
Verwarm de oven op 200 °C.
Meng broccoli, zoete aardappel en rode ui met olijfolie, zout en peper.
Verdeel over een bakplaat en rooster 20–25 min tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
Kikkererwten voorbereiden:
Spoel de kikkererwten af en dep droog.
Meng met een beetje olie, zout en eventueel paprikapoeder en rooster 10–15 min mee in de oven of bak in een koekenpan tot licht krokant.
Tahinidressing maken:
Meng tahini met citroensap, ahornsiroop en een scheutje water tot een romige dressing.
Pompoenpitten roosteren:
Rooster de pitten kort in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.
Bowl samenstellen:
Verdeel de geroosterde groenten en kikkererwten over 2 kommen.
Sprenkel de tahinidressing erover.
Werk af met geroosterde pompoenpitten en eventueel wat stukjes dadel of rozijn.
Serveer met gekookte granen zoals spelt of quinoa