Buddha Bowl

Dit gerecht kun je natuurlijk maken met alle seizoensgroente die er in de tuin te vinden zijn

Ingrediënten (voor 2 personen):

Uit de tuin:

  • 150 g broccoli of bloemkool, in roosjes

  • 150 g zoete aardappel of pompoen, in blokjes

  • 1 kleine rode ui, in partjes

Uit de winkel:

  • 100 g kikkererwten (uit blik of gekookt)

  • 50 g pompoenpitten

  • 2 el tahini

  • 1 el citroensap

  • 1 tl ahornsiroop of honing

  • 1 el olijfolie

  • Zout en peper

  • Optioneel: dadels of rozijnen voor zoet contrast

Bereiding:

  1. Groenten roosteren:

    • Verwarm de oven op 200 °C.

    • Meng broccoli, zoete aardappel en rode ui met olijfolie, zout en peper.

    • Verdeel over een bakplaat en rooster 20–25 min tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.

  2. Kikkererwten voorbereiden:

    • Spoel de kikkererwten af en dep droog.

    • Meng met een beetje olie, zout en eventueel paprikapoeder en rooster 10–15 min mee in de oven of bak in een koekenpan tot licht krokant.

  3. Tahinidressing maken:

    • Meng tahini met citroensap, ahornsiroop en een scheutje water tot een romige dressing.

  4. Pompoenpitten roosteren:

    • Rooster de pitten kort in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.

  5. Bowl samenstellen:

    • Verdeel de geroosterde groenten en kikkererwten over 2 kommen.

    • Sprenkel de tahinidressing erover.

    • Werk af met geroosterde pompoenpitten en eventueel wat stukjes dadel of rozijn.

    • Serveer met gekookte granen zoals spelt of quinoa

Vorige
Vorige

Zoete Aardappelfriet en gevulde paprika

Volgende
Volgende

Mexicaanse wrap met rode kool