Mexicaanse wrap met rode kool
Dit gerecht kan je makkelijk bereiden op de Skottelbraai
Wrap met bonen, tomaat, paprika, rauwe rode kool en kaas
Ingrediënten (voor 2 wraps / 2 personen):
Uit de tuin:
kwart rode kool, fijn gesneden of geraspt, rauw
1/2 groene paprika, in kleine blokjes
3 tomaten, in blokjes
Uit de winkel:
2 wraps
100 g bonenmix (bijv. kidney, zwarte bonen, of witte bonen), uitgelekt
40 g geraspte kaas (bijv. jonge of belegen)
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
Zout en peper
Mexicaanse kruidenmix (zelf samenstellen):
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder (naar smaak)
1/4 tl oregano
1/4 tl korianderpoeder
Bereiding:
Bonensalsa maken:
Verhit olijfolie in een pan. Bak ui en knoflook glazig. Bak de paprika even mee
Voeg tomaten en bonen toe.
Strooi de Mexicaanse kruidenmix erover en bak 5–7 min mee, zodat de smaken goed intrekken.
Breng op smaak met zout en peper.
Rode kool voorbereiden:
Snijd of rasp de rode kool fijn en houd rauw voor een frisse bite.
Wraps samenstellen:
Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan of oven.
Besmeer met de rijke bonensalsa.
Verdeel de rauwe rode kool erover.
Strooi de geraspte kaas erover.
Rol de wraps op en serveer direct.