Mexicaanse wrap met rode kool

Dit gerecht kan je makkelijk bereiden op de Skottelbraai

Wrap met bonen, tomaat, paprika, rauwe rode kool en kaas

Ingrediënten (voor 2 wraps / 2 personen):
Uit de tuin:

  • kwart rode kool, fijn gesneden of geraspt, rauw

  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes

  • 3 tomaten, in blokjes

Uit de winkel:

  • 2 wraps

  • 100 g bonenmix (bijv. kidney, zwarte bonen, of witte bonen), uitgelekt

  • 40 g geraspte kaas (bijv. jonge of belegen)

  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 el olijfolie

  • Zout en peper

Mexicaanse kruidenmix (zelf samenstellen):

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1/4 tl chilipoeder (naar smaak)

  • 1/4 tl oregano

  • 1/4 tl korianderpoeder

Bereiding:

  1. Bonensalsa maken:

    • Verhit olijfolie in een pan. Bak ui en knoflook glazig. Bak de paprika even mee

    • Voeg tomaten en bonen toe.

    • Strooi de Mexicaanse kruidenmix erover en bak 5–7 min mee, zodat de smaken goed intrekken.

    • Breng op smaak met zout en peper.

  2. Rode kool voorbereiden:

    • Snijd of rasp de rode kool fijn en houd rauw voor een frisse bite.

  3. Wraps samenstellen:

    • Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan of oven.

    • Besmeer met de rijke bonensalsa.

    • Verdeel de rauwe rode kool erover.

    • Strooi de geraspte kaas erover.

    • Rol de wraps op en serveer direct.

Vorige
Vorige

Buddha Bowl

Volgende
Volgende

Orzo met palmkoolpesto