Orzo met palmkoolpesto
Ingrediënten (voor 2 personen):
Uit de tuin:
250 g palmkool, grof gehakt
1 kleine courgette, in plakjes of halve maantjes
1/2 groene paprika, in kleine blokjes of reepjes
Uit de winkel:
120 g orzo (pasta)
20 g cashewnoten (optioneel licht geroosterd)
20 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
2 el citroensap
1 el citroenrasp
30 g Parmezaanse kaas of plantaardige variant
Olijfolie
1 el balsamicoazijn
Zout en peper
Bereiding:
Orzo koken:
Kook de orzo volgens verpakking in ruim water tot al dente. Giet af en laat kort uitstomen.
Palmkool-cashew pesto:
Meng 150 gram palmkool, cashewnoten, pijnboompitten, knoflook, citroensap, citroenrasp, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Courgette bakken:
Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de courgetteplakjes goudbruin en zacht.
Groene paprika balsamico-crème:
Bak de groene paprika kort aan in olijfolie, blus met balsamicoazijn en laat iets inkoken tot een stroperige crème.
Bak de palmkool
Bak 100 gram palmkool in wat olijfolie. Voeg na 4 minuten knoflook en zout toe. Bak 1 minuut mee. Blus af met een half kopje water.
Serveren:
Meng de orzo met de palmkool-cashew pesto.
Verdeel de gebakken courgette erover.
Lepel de groene paprika balsamico-crème eroverheen.
Werk eventueel af met extra cashewnoten of pijnboompitten.
Tip:
Cashewnoten geven extra romigheid, ook zonder veel olie of kaas.
Ideaal als hoofdgerecht of bijgerecht bij een maaltijd met een frisse salade.