Orzo met palmkoolpesto

Ingrediënten (voor 2 personen):
Uit de tuin:

  • 250 g palmkool, grof gehakt

  • 1 kleine courgette, in plakjes of halve maantjes

  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes of reepjes

Uit de winkel:

  • 120 g orzo (pasta)

  • 20 g cashewnoten (optioneel licht geroosterd)

  • 20 g pijnboompitten

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el citroensap

  • 1 el citroenrasp

  • 30 g Parmezaanse kaas of plantaardige variant

  • Olijfolie

  • 1 el balsamicoazijn

  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Orzo koken:

    • Kook de orzo volgens verpakking in ruim water tot al dente. Giet af en laat kort uitstomen.

  2. Palmkool-cashew pesto:

    • Meng 150 gram palmkool, cashewnoten, pijnboompitten, knoflook, citroensap, citroenrasp, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Courgette bakken:

    • Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de courgetteplakjes goudbruin en zacht.

  4. Groene paprika balsamico-crème:

    • Bak de groene paprika kort aan in olijfolie, blus met balsamicoazijn en laat iets inkoken tot een stroperige crème.

  5. Bak de palmkool

    • Bak 100 gram palmkool in wat olijfolie. Voeg na 4 minuten knoflook en zout toe. Bak 1 minuut mee. Blus af met een half kopje water.

  6. Serveren:

    • Meng de orzo met de palmkool-cashew pesto.

    • Verdeel de gebakken courgette erover.

    • Lepel de groene paprika balsamico-crème eroverheen.

    • Werk eventueel af met extra cashewnoten of pijnboompitten.

Tip:

  • Cashewnoten geven extra romigheid, ook zonder veel olie of kaas.

  • Ideaal als hoofdgerecht of bijgerecht bij een maaltijd met een frisse salade.

Vorige
Vorige

Mexicaanse wrap met rode kool

Volgende
Volgende

Koolrabi Salade