Koolrabi Salade

Tip: maak wat extra pitjes. Ze zijn overal lekker bij!

Ingrediënten (voor 2 personen):
Uit de tuin:

  • 1 middelgrote koolrabi, geraspt

  • 100 g wortel, in dunne reepjes

  • 1/2 groene paprika, in kleine blokjes of reepjes

Uit de winkel:

  • 2 el pompoenpitten

  • 1 el tamari (of sojasaus)

  • 1 el appelciderazijn

  • 1 tl suiker of honing

  • Olijfolie

  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Wortel-pickle:

    • Breng appelciderazijn met suiker/honing en een snuf zout aan de kook.

    • Voeg de wortelreepjes toe en kook kort 2–3 min zodat ze iets zachter worden maar nog knapperig blijven. Laat afkoelen.

  2. Pompoenpitten:

    • Rooster de pitten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.

    • Voeg tamari toe en roer kort door zodat de pitten glanzen en op smaak zijn.

  3. Salade samenstellen:

    • Meng de geraspte koolrabi met de groene paprika.

    • Voeg de afgekoelde wortel-pickle toe.

    • Sprenkel olijfolie over de salade en breng op smaak met zout en peper.

    • Werk af met de tamari-pompoenpitten.

Vorige
Vorige

Orzo met palmkoolpesto

Volgende
Volgende

Gierst met wortel en prei