Koolrabi Salade
Tip: maak wat extra pitjes. Ze zijn overal lekker bij!
Ingrediënten (voor 2 personen):
Uit de tuin:
1 middelgrote koolrabi, geraspt
100 g wortel, in dunne reepjes
1/2 groene paprika, in kleine blokjes of reepjes
Uit de winkel:
2 el pompoenpitten
1 el tamari (of sojasaus)
1 el appelciderazijn
1 tl suiker of honing
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Wortel-pickle:
Breng appelciderazijn met suiker/honing en een snuf zout aan de kook.
Voeg de wortelreepjes toe en kook kort 2–3 min zodat ze iets zachter worden maar nog knapperig blijven. Laat afkoelen.
Pompoenpitten:
Rooster de pitten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren.
Voeg tamari toe en roer kort door zodat de pitten glanzen en op smaak zijn.
Salade samenstellen:
Meng de geraspte koolrabi met de groene paprika.
Voeg de afgekoelde wortel-pickle toe.
Sprenkel olijfolie over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Werk af met de tamari-pompoenpitten.