Gebakken Aardpeer

De aardpeer is een goede en gezonde aardappelvervanger én stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Het is bovendien een feestje voor je darmflora. De smaak is bovendien fantastisch. We hebben een speciaal ras gepoot die grote knollen geeft, wat de bereiding ook nog eens makkelijk maakt.

Gebakken aardpeer

Uit de tuin

  • 500 g aardperen

Uit de winkel

  • 1 teen knoflook, fijngehakt

  • Olijfolie of boter

  • Zout en peper

  • Eventueel: verse tijm of rozemarijn

Bereiding

Schrob de aardperen goed schoon; schillen hoeft niet. Snijd ze in plakjes of partjes van ongeveer 1 cm dik.

Verhit een ruime koekenpan met olijfolie of boter. Bak de aardperen op middelhoog vuur in 15–20 minuten goudbruin en gaar. Voeg de knoflook de laatste 2 minuten toe.

Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse tijm of rozemarijn.

Vorige
Vorige

Aardpeer Pastinaaksoep

Volgende
Volgende

Aardappelsoep met pastinaak en prei