Gebakken Aardpeer
De aardpeer is een goede en gezonde aardappelvervanger én stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Het is bovendien een feestje voor je darmflora. De smaak is bovendien fantastisch. We hebben een speciaal ras gepoot die grote knollen geeft, wat de bereiding ook nog eens makkelijk maakt.
Gebakken aardpeer
Uit de tuin
500 g aardperen
Uit de winkel
1 teen knoflook, fijngehakt
Olijfolie of boter
Zout en peper
Eventueel: verse tijm of rozemarijn
Bereiding
Schrob de aardperen goed schoon; schillen hoeft niet. Snijd ze in plakjes of partjes van ongeveer 1 cm dik.
Verhit een ruime koekenpan met olijfolie of boter. Bak de aardperen op middelhoog vuur in 15–20 minuten goudbruin en gaar. Voeg de knoflook de laatste 2 minuten toe.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat verse tijm of rozemarijn.