Courgette Relish

Ingrediënten (ca. 4 potjes van 200 ml)

  • 750 g courgette (klein in blokjes)

  • 2 paprika’s (in kleine blokjes)

  • 2 appels

  • 50 g rozijnen

  • 2 middelgrote uien (gesnipperd)

  • 200 g suiker (wit of rietsuiker)

  • 250 ml appel- of natuurazijn

  • 1 el zout

  • 1 tl mosterdzaad

  • 1 tl kurkuma

  • 1 cm gember fijngehakt

  • ½ tl kaneel (optioneel, voor warmte)

  • ½ tl chilivlokken (optioneel, voor wat pit)

Bereiding

  1. Groente voorbereiden

    • Meng courgette, paprika, appel en ui in een grote kom met het zout.

    • Laat dit 1–2 uur staan, zodat er vocht vrijkomt. Giet daarna af en knijp wat uit.

  2. Koken

    • Doe het groentemengsel in een grote pan.

    • Voeg suiker, azijn, specerijen en de rozijnen toe.

    • Breng langzaam aan de kook en laat 30–40 minuten zachtjes pruttelen, tot het mengsel glanzend en licht ingedikt is.

  3. In potten doen

    • Schep de hete relish in gesteriliseerde potjes.

    • Sluit meteen af en laat afkoelen.

Houdbaarheid

  • Ongeopend, koel en donker: 6–9 maanden goed

  • Na openen: 2–3 weken in de koelkast

Volgende
Volgende

Komkommer-venkelsalade met zonnepitten