Courgette Relish
Ingrediënten (ca. 4 potjes van 200 ml)
750 g courgette (klein in blokjes)
2 paprika’s (in kleine blokjes)
2 appels
50 g rozijnen
2 middelgrote uien (gesnipperd)
200 g suiker (wit of rietsuiker)
250 ml appel- of natuurazijn
1 el zout
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
1 cm gember fijngehakt
½ tl kaneel (optioneel, voor warmte)
½ tl chilivlokken (optioneel, voor wat pit)
Bereiding
Groente voorbereiden
Meng courgette, paprika, appel en ui in een grote kom met het zout.
Laat dit 1–2 uur staan, zodat er vocht vrijkomt. Giet daarna af en knijp wat uit.
Koken
Doe het groentemengsel in een grote pan.
Voeg suiker, azijn, specerijen en de rozijnen toe.
Breng langzaam aan de kook en laat 30–40 minuten zachtjes pruttelen, tot het mengsel glanzend en licht ingedikt is.
In potten doen
Schep de hete relish in gesteriliseerde potjes.
Sluit meteen af en laat afkoelen.
Houdbaarheid
Ongeopend, koel en donker: 6–9 maanden goed
Na openen: 2–3 weken in de koelkast