Maiskolf Basisrecepten
Gekookte maiskolf (klassiek)
Breng een ruime pan met water aan de kook.
Voeg de maiskolven toe (zonder bladeren en draden).
Kook 10–15 minuten, tot de korrels sappig en mals zijn.
Serveer met een klontje boter of olijfolie en wat peper, zout of kruidenboter.
Corn ribs
dit is een lekkere snack waarbij je de mais lekker van de kolf kan kluiven. Ideaal bij een bbq.
Snijd de maiskolf met een scherp mes in de lengte in kwarten (pas op: dit vraagt kracht en een stevig mes).
Marineer de ribs met olie, zout, paprikapoeder of BBQ-kruiden.
Grill in een oven (200 °C, 20–25 min), in de airfryer (200 °C, 15 min) of op de bbq tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn.
Serveer als borrelhapje met een dipsaus (bijv. aioli of yoghurt-limoen of mexicaanse salsa-dip).
Maiskorrels los
voor salades of bonenschotels
Zet de kolf rechtop in een kom en snijd met een scherp mes langs de kolf naar beneden, zodat de korrels loskomen.
Kook de korrels 8-10 minuten
Gebruik de korrels in salades, stoofschotels of bijvoorbeeld een bonenchili.
Mais van de bbq
Kook of stoom de kolven voor 10 minuten.
Scheur een aantal blaadjes aluminiumfolie van de rol af.
Bestrooi de mais met zeezout en de kruiden en besmeer met boter of olijfolie. Vouw het in aluminiumfolie.
Leg de pakketjes op de BBQ, let op niet direct boven de kolen , maar op indirecte hitte anders verbranden ze in het pakketje.
Na een 20/30 minuutjes haal je ze eraf en steek je prikkertjes erin zodat je ze makkelijk kunt opeten.