Geroosterde Bloemkool & Venkel met Avocado-Tahinisaus
Uit de tuin
1 bloemkool
1 venkelknol
4 bosuitjes
Uit de winkel
2 eetlepels olijfolie
1 rijpe avocado
½ theelepel sesam tahini
1 knoflookbol (voor 6 tenen)
Verse limoen of citroen
Komijnzaad
Zout & peper
Bereiding
Geroosterde groenten
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de venkel in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.
Snijd de bloemkool in roosjes en de bosui in schuine stukken.
Meng alle groenten met olijfolie en wat peper in een grote kom.
Spreid uit op een bakplaat met bakpapier.
Leg de ongepelde knoflooktenen ertussen, hou 1 teen apart voor de dip
Rooster ±25 minuten tot goudbruin en beetgaar.
Avocado-tahini dip
Schep het vruchtvlees uit de avocado.
Voeg tahini, limoensap, olijfolie, komijnzaad, peper en de 6 knoflookteentjes uit de oven toe en 1 vers knoflookteentje
Mix tot een romige saus met een staafmixer.