Koolrabisalade met aalbessen

Uit de moestuin

  • 1 grote koolrabi, geschild

  • Handvol bietenblad

  • Bieslook

  • een bakje aalbessen

Zelf toevoegen

  • 200 g rode aalbessen, uitgelekt

  • 4 el yoghurt (Grieks of plantaardig)

  • 5 el olijfolie

  • Sap van 1 citroen

  • Zout en peper

Bereiding

  1. Koolrabi voorbereiden
    Schaaf of snijd de koolrabi in dunne plakjes (mandoline of kaasschaaf).
    Leg de plakjes ca. 5 minutes in ijskoud water, dit maakt ze extra knapperig.

  2. Slacomponent
    Was en droog de bietensla goed; leg op een grote schaal.

  3. Yoghurtdressing
    Snijd bieslook fijn
    Meng yoghurt met olijfolie, fijngeknipte bieslook, en breng op smaak met zout en peper.

  4. Samenstellen
    Laat de koolrabi uitlekken en voeg toe aan de sla. Besprenkel met citroensap en 2 el olijfolie. Meng voorzichtig en breng op smaak met zout en peper.

  5. Afwerking
    Verdeel de dressing over de salade. Garneer met aalbessen en eventueel wat verse munt.

Volgende
Volgende

Spitskool van de grill met beurre blanc