Koolrabisalade met aalbessen
Uit de moestuin
1 grote koolrabi, geschild
Handvol bietenblad
Bieslook
een bakje aalbessen
Zelf toevoegen
200 g rode aalbessen, uitgelekt
4 el yoghurt (Grieks of plantaardig)
5 el olijfolie
Sap van 1 citroen
Zout en peper
Bereiding
Koolrabi voorbereiden
Schaaf of snijd de koolrabi in dunne plakjes (mandoline of kaasschaaf).
Leg de plakjes ca. 5 minutes in ijskoud water, dit maakt ze extra knapperig.Slacomponent
Was en droog de bietensla goed; leg op een grote schaal.Yoghurtdressing
Snijd bieslook fijn
Meng yoghurt met olijfolie, fijngeknipte bieslook, en breng op smaak met zout en peper.Samenstellen
Laat de koolrabi uitlekken en voeg toe aan de sla. Besprenkel met citroensap en 2 el olijfolie. Meng voorzichtig en breng op smaak met zout en peper.Afwerking
Verdeel de dressing over de salade. Garneer met aalbessen en eventueel wat verse munt.