Savooierolletjes met Snijbiet & Ricotta in Tomatensaus
4 personen – klaar in ongeveer 50 minuten
Uit de tuin
8 mooie bladeren van savooiekool
300 g snijbiet (zonder de dikke nerven. Deze kun je gebruiken in dit recept)
Uit de winkel
200 g ricotta
4 el versgeraspte parmezaan
2 eieren, losgeklopt
500 ml tomatensaus (bijv. met knoflook en basilicum)
Zout & peper
Eventueel: wat keukentouw of prikker om de rolletjes vast te zetten
Bereiding
Koolbladeren klaarstomen
Blancheer de savooiekoolbladeren 5 minuten in ruim kokend water met een snuf zout.
Haal ze eruit en leg ze meteen in koud water om hun kleur te behouden. Laat uitlekken en dep droog op een schone doek.Vulling voorbereiden
Kook de snijbietbladeren 10 minuten in kokend water met zout tot ze zacht zijn.
Giet af, knijp zoveel mogelijk vocht eruit, en hak ze fijn.
Meng de snijbiet in een kom met de ricotta, parmezaan en losgeklopte eieren. Breng goed op smaak met zout en peper.Rolletjes maken
Leg een koolblad open en schep er een flinke lepel van het ricottamengsel op.
Rol stevig op (zoals een loempia) en bind eventueel vast met keukentouw of een prikker.Laat pruttelen
Leg de rolletjes naast elkaar in een pan of ovenschaal.
Giet de tomatensaus eroverheen, sluit af met een deksel of folie en laat 20 minuten zachtjes stoven op laag vuur of in een oven van 180 °C.