Geroosterde meiraapsoep met appel, karwij en balsamico
Meiraap is een ontzettend veelzijdige groente. Als aardappel, geroosterd in een ovenschotel of… als soep!
Uit de moestuin:
500–600 g meiraap (geschild, in parten)
Uit de winkel
1 eetlepel karwijzaad (of eventueel komijnzaad)
1 stevige appel (bijv. Elstar of Santana)
1 ui
750 ml groentebouillon
1 eetlepel balsamicoazijn
1 theelepel balsamicocrème (optioneel, als topping)
Olijfolie, citroen, zout, peper
Eventueel een scheut plantaardige of gewone room
Bereiding
Roosteren
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de meiraap, appel en ui met olijfolie, karwijzaad, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster circa 30 minuten, tot alles zacht is en begint te karamelliseren.Soep maken
Doe de geroosterde groenten in een soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes trekken. Pureer daarna tot een gladde soep.Afwerken
Voeg de balsamicoazijn toe en proef op smaak. Voor extra romigheid kun je een scheut (plantaardige) room toevoegen.Serveren
Verdeel de soep over kommen en werk af met een dunne streep balsamicocrème, een kneepje citroen, wat versgemalen zwarte peper en eventueel een snufje karwijzaad. Lekker met stevig brood