Linzen&groente soep

Linzen–groentesoep

Ingrediënten (voor 4–5 kommen)

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 stukje verse gember (2–3 cm), geraspt

  • 150 g rode linzen

  • 1 kleine biet (ca. 150 g), in blokjes

  • 200 g pompoen, in blokjes

  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)

  • 750 ml groentebouillon

  • 150 ml kokosroom (of kokosmelk)

  • 1 el olie (kokos-, olijf- of zonnebloemolie)

  • 1 tl komijnpoeder (optioneel, past goed bij gember en biet)

  • Peper en zout naar smaak

Topping:

  • 2 bosuitjes of een stuk prei, in fijne ringetjes

  • Paar druppels olijfolie

Bereiding

  1. Basis fruiten
    Verhit de olie in een soeppan.
    Fruit de ui glazig, voeg knoflook en gember toe en bak een minuut mee.
    Strooi eventueel het komijnpoeder erbij voor extra geur.

  2. Groenten en linzen toevoegen
    Voeg de biet, pompoen en linzen toe.
    Schep alles goed om

  3. Koken
    Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe.
    Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 25–30 minuten zachtjes koken tot de linzen en groenten gaar zijn.

  4. Afronden
    Roer de kokosroom erdoor en proef: breng op smaak met zout, peper en eventueel een kneepje citroensap.
    (Als je de soep iets gladder wilt: pureer kort met de staafmixer, maar laat wat structuur over.)

  5. Serveren
    Schep de soep in kommen, strooi er ringetjes bosui of dun gebakken prei overheen.
    Voor pit kun je wat druppels olijfolie toevoegen.

Volgende
Volgende

Tray Bake November