Tray Bake November
TrayBake November
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
300 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
300 g aardappel, geschild en in blokjes van ±2 cm
300 g pompoen, geschild en in blokjes
200 g pastinaak, geschild en in blokjes
1 grote rode ui, in dikke parten
2 teentjes knoflook, grof gehakt
3 eetl. olijfolie
1 theel. zout
½ theel. zwarte peper
1 theel. gerookt paprikapoeder
1 theel. rozemarijn of tijm
2 eetl. granaatappelpitjes of peterselie
Optioneel: handje walnoten of pecannoten, grof gehakt
Bereiding
Oven voorverwarmen: 200°C (hetelucht 180°C).
Groenten voorbereiden: Meng spruitjes, aardappel, pompoen, pastinaak, rode ui en knoflook in een grote kom. Voeg olijfolie, zout, peper, gerookt paprikapoeder en rozemarijn/tijm toe. Meng goed zodat alles bedekt is.
Roosteren: Spreid de groenten uit op een bakplaat met bakpapier. Rooster 30–35 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Halverwege even omscheppen.
Afwerking: Haal de bakplaat uit de oven en strooi de granaatappelpitjes en noten op de warme groenten.
Serveren: Serveer met een tahin-sausje en een frisse salade
Tahin-citroen dressing
Ingrediënten:
3 eetl. tahin (sesampasta)
1 eetl. olijfolie
Sap van ½ citroen
1 theel. ahornsiroop of honing
2-3 eetl. warm water (om te verdunnen)
Snufje zout
Optioneel: snufje cayenne of gerookt paprikapoede
Bereiding:
Meng tahin, olijfolie, citroensap en ahornsiroop in een kom.
Voeg beetje bij beetje warm water toe tot de gewenste dikte.
Breng op smaak met zout en eventueel cayenne of paprikapoeder.
Serveer over de warme groenten of apart als dip.