Tray Bake November

TrayBake November

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

  • 300 g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd

  • 300 g aardappel, geschild en in blokjes van ±2 cm

  • 300 g pompoen, geschild en in blokjes

  • 200 g pastinaak, geschild en in blokjes

  • 1 grote rode ui, in dikke parten

  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt

  • 3 eetl. olijfolie

  • 1 theel. zout

  • ½ theel. zwarte peper

  • 1 theel. gerookt paprikapoeder

  • 1 theel. rozemarijn of tijm

  • 2 eetl. granaatappelpitjes of peterselie

  • Optioneel: handje walnoten of pecannoten, grof gehakt

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen: 200°C (hetelucht 180°C).

  2. Groenten voorbereiden: Meng spruitjes, aardappel, pompoen, pastinaak, rode ui en knoflook in een grote kom. Voeg olijfolie, zout, peper, gerookt paprikapoeder en rozemarijn/tijm toe. Meng goed zodat alles bedekt is.

  3. Roosteren: Spreid de groenten uit op een bakplaat met bakpapier. Rooster 30–35 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Halverwege even omscheppen.

  4. Afwerking: Haal de bakplaat uit de oven en strooi de granaatappelpitjes en noten op de warme groenten.

  5. Serveren: Serveer met een tahin-sausje en een frisse salade

Tahin-citroen dressing

Ingrediënten:

  • 3 eetl. tahin (sesampasta)

  • 1 eetl. olijfolie

  • Sap van ½ citroen

  • 1 theel. ahornsiroop of honing

  • 2-3 eetl. warm water (om te verdunnen)

  • Snufje zout

  • Optioneel: snufje cayenne of gerookt paprikapoede

Bereiding:

  1. Meng tahin, olijfolie, citroensap en ahornsiroop in een kom.

  2. Voeg beetje bij beetje warm water toe tot de gewenste dikte.

  3. Breng op smaak met zout en eventueel cayenne of paprikapoeder.

  4. Serveer over de warme groenten of apart als dip.

Vorige
Vorige

Linzen&groente soep

Volgende
Volgende

Wrap met bonenpuree en pompoensalsa