Wrap met bonenpuree en pompoensalsa

Bonenpuree

  • 1 blik zwarte bonen of kidneybonen (400 g), afgespoeld

  • 1 gegrilde paprika (uit pot of zelf gegrild)

  • 1 teentje knoflook

  • 2 el olijfolie

  • ½ tl gerookt paprikapoeder

  • Zout en peper naar smaak

  • ½ rode ui, fijn gesnipperd rauw

  • Optioneel: scheutje limoensap

Pompoensalsa

  • 150 g pompoen, in kleine blokjes

  • ½ courgette, in blokjes

  • 1 kleine ui, gesnipperd

  • half blikje tomatenblokjes of 4 tomaten

  • 1 el olijfolie

  • ½ tl gemalen korianderzaad (of geroosterd en gevijzeld)

  • ¼ tl kaneel

  • 1 tl komijn

  • 1 tl paprikapoeder

  • Zout en peper naar smaak

Pittige Kool

  • zeer fijngesneden spitskool, groene kool of rode kool

  • ½ pepertje, fijngehakt

  • ½ tl zout

  • kneepje limoensap

Verder

  • 4 volkoren wraps

  • Eventueel verse koriander of peterselie om te garneren

Bereiding

  1. Bonenpuree:
    Doe de bonen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, zout, peper en gegrilde paprika in een kom. Pureer tot een gladde massa.
    Roer er daarna de rauwe rode ui door en eventueel een scheutje limoensap voor frisheid.

  2. Pompoensalsa:
    Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui glazig.
    Voeg pompoen en courgette toe en bak 5 minuten.
    Strooi de koriander, kaneel, komijn, zout en peper erover en laat kort meebakken tot de kruiden geuren.
    Voeg tomaat of passata toe en laat 10–15 minuten zacht pruttelen tot de pompoen gaar is.

  3. Spitskooltopping:
    Meng spitskool met zout, limoensap en fijngehakte peper.
    Masseer met je handen 1–2 minuten tot de kool zachter wordt en glanst.

  4. Wrap samenstellen:
    Verwarm de wraps kort in een droge pan.
    Besmeer elke wrap met een laag bonenpuree, schep er wat warme pompoensalsa over en top af met de pittige spitskool.
    Rol op en serveer direct.

Vorige
Vorige

Tray Bake November

Volgende
Volgende

Aardpeer Pastinaaksoep