Tomaten-boerenkool salade
Boerenkool kun je ook heel anders gebruiken dan je gewend bent, bijvoorbeeld in een salade
Ingrediënten (4 personen)
400 g rijpe tomaten (verschillende kleuren voor extra mooi effect)
100 g boerenkool, jonge blaadjes (of fijngesneden en gestripte bladeren)
½ rode ui, dun gesneden
2 el olijfolie extra vergine
1 el balsamicoazijn (of citroensap voor frisser)
1 tl mosterd (optioneel)
1 tl agavesiroop of honing
Zout en zwarte peper
Verse basilicum of peterselie ter garnering
Bereiding
Boerenkool masseren
Doe de fijngesneden boerenkool in een kom.
Besprenkel met een snufje zout en een paar druppels olijfolie.
Masseer met je handen 2–3 minuten tot de bladeren zachter en helderder van kleur worden.
Pijnboompitten roosteren
Rooster de pijnboompitjes tot deze licht verkleuren
Tomaten en ui
Snijd de tomaten in parten of grove stukken.
Voeg samen met de rode ui bij de boerenkool en pijnboompitjes
Dressing
Klop olijfolie, balsamico, mosterd, siroop, zout en peper tot een gladde dressing.
Meng door de salade.
Afmaken
Garneer met basilicum of peterselie.
Laat 10 min. intrekken zodat de smaken mooi samenkomen.