Tomaten-boerenkool salade

Boerenkool kun je ook heel anders gebruiken dan je gewend bent, bijvoorbeeld in een salade

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 g rijpe tomaten (verschillende kleuren voor extra mooi effect)

  • 100 g boerenkool, jonge blaadjes (of fijngesneden en gestripte bladeren)

  • ½ rode ui, dun gesneden

  • 2 el olijfolie extra vergine

  • 1 el balsamicoazijn (of citroensap voor frisser)

  • 1 tl mosterd (optioneel)

  • 1 tl agavesiroop of honing

  • Zout en zwarte peper

  • Verse basilicum of peterselie ter garnering

Bereiding

  1. Boerenkool masseren

    • Doe de fijngesneden boerenkool in een kom.

    • Besprenkel met een snufje zout en een paar druppels olijfolie.

    • Masseer met je handen 2–3 minuten tot de bladeren zachter en helderder van kleur worden.

  2. Pijnboompitten roosteren

    • Rooster de pijnboompitjes tot deze licht verkleuren

  3. Tomaten en ui

    • Snijd de tomaten in parten of grove stukken.

    • Voeg samen met de rode ui bij de boerenkool en pijnboompitjes

  4. Dressing

    • Klop olijfolie, balsamico, mosterd, siroop, zout en peper tot een gladde dressing.

    • Meng door de salade.

  5. Afmaken

    • Garneer met basilicum of peterselie.

    • Laat 10 min. intrekken zodat de smaken mooi samenkomen.

Vorige
Vorige

Pompoenrisotto

Volgende
Volgende

Melanzane (Italiaanse aubergineschotel)