Traybake Juni: Venkel & Sinaasappel

De traybake is echt een top-recept als je veel verschillende groentes op een makkelijke manier op tafel wil zetten. Elke maand bedenken we een andere variatie van de traybake: in Juni gebruiken we venkel als basis.

Uit de moestuin

  • 1 venkelknol (inclusief loof)

  • 2 meiraapjes

  • 1 takje tijm (optioneel)

  • Sla

Uit de supermarkt:

  • 2 el olijfolie

  • 800 gram krieltjes of aardappel in parten

  • 1 teentje knoflook

  • 1 rode ui

  • 1 tl venkelzaad

  • 1 tl korianderzaad

  • 1 tl paprikapoeder (gerookt of zoet)

  • 1 biologische sinaasappel (rasp + sap van ½)

  • 1 el miso

  • 2 el mayonaise

  • 1 handje gerookte amandelen, grof gehakt

  • Zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C).

  2. Groenten snijden:
    Snijd de aardappels en meiraapjes in grove stukken. Snijd de venkel in parten, de ui in kwarten. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Specerijenolie maken:
    Kneus het venkel- en korianderzaad grof in een vijzel.
    Verhit de olijfolie in een klein pannetje. Voeg de specerijen toe, samen met de paprikapoeder, de fijngehakte knoflook, de sinaasappelrasp en het sap. Laat 1–2 minuten zachtjes trekken tot het geurig is (niet laten kleuren).

  4. Roosteren:
    Giet de warme kruidenolie over de groenten op de bakplaat. Hussel goed door elkaar. Voeg eventueel wat rozemarijn of tijm toe.
    Rooster 35–40 minuten in de oven, tot alles gaar en goudbruin is. Schep halverwege even om.

  5. Miso-mayo:
    Meng de miso met de mayonaise tot een gladde saus. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om hem iets losser te maken.

  6. Serveren:
    Schep de geroosterde groenten op een schaal of bord. Lepel er wat miso-mayo over. Strooi de gerookte amandelen en wat venkelloof of kruiden over het geheel. Serveer met een lekker frisse salade, zoals sla met deze dressing

Vorige
Vorige

Risotto met rode biet & kappertjes

Volgende
Volgende

Minestrone soep - Juni